Vegetariska smårätter

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

Italiensk bönsallad

10 port
2 burkar bönor (borlotti, cannellini, röda eller svarta)
½ hackad rödlök
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
½ pressad vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja
Skölj bönorna i kallt vatten.
Blanda bönor, persilja, vitlök och hackad rödlök.
Blanda marinaden och slå över.
Låt stå och mogna några timmar.
Häll upp i en skål och garnera med
persilja och rödlöksringar.

 

Vitkålssallad

1 liter strimlad vitkål
2 dl rivna morötter
4 msk matättika
2 msk socker
2 krm salt
½ krm peppar
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil

Strimla kål och morötter
Blanda ättika, socker, salt och peppar
Häll det över vitkål och morötter låt stå och dra 1 timma
Sila ifrån överbliven vätska.
Blanda kål, morötter med majonnäs och gräddfil
Smaka av med ev. mer salt och peppar
Du kan även ha i ½ tsk oregano

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.