Linssoppa med ruccola & strimlad ost

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

4 portioner

2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
4 morötter
1 msk olja
1 liter vatten
4 italiensk örtagårdsbuljongtärningar
1 liten zucchini
1 msk djupfrysta franska örter
2 dl röda linser
Rivet skal av ½ citron
Salt & peppar

Hacka lök och vitlök.
Skala och skiva morötterna
Stek lök, vitlök och morötter i en kastrull utan att det får färg.
Tillsätt vatten och buljongtärningarna
Låt småkoka 10 minuter.
Tillsätt zucchinin som du rivit på grövsta sidan på rivjärnet och
dom vattensköljda linserna. Låt koka ca 20 minuter tills linserna är mjuka.
Tillsätt citronskal, franska örter, salt &peppar.

Servera med ruccolasallad & strimlad ost
Gärna även med ett gott bröd till.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.