Kikärtsbiffar

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

4 portioner

Ingredienser:
500 g potatis
800 g kikärtor, 2 burkar
10 finhackade soltorkade tomater
1 finhackad liten gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
2 msk olivolja
1 msk smör
2 ägg

Sås:
2 dl matyoghurt 10%
100 g fetaost
2 tsk mynta

Till servering:
200 g cocktailtomater

Gör så här:
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Riv potatisen grovt ner i en bunke.
Blanda ner sköljda och avrunna kikärtor, lök, vitlök, salt och peppar.
Krama sönder kikärtorna och mosa ihop till ett mos med händerna eller en potatiskross. Blanda även i hackade soltorkade tomater.
Forma till 12 stycken biffar.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör. Stek biffarna i två omgångar. Stek tills de är varma och har fin färg, 6-8 minuter.
Blanda ihop yoghurt, feta och mynta.
Servera biffarna med sås och stekta små tomater


SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.