Ugnspannkaka

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

OBS! För att lyckas med din ugnspannkaka måste formen eller långpannan vara varm!

4 portioner
Sätt ugnen på 250 grader
Ställ in en ugnsform ca 30x40 cm så den blir varm
6 dl mjölk
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
4 ägg
2 msk flytande smör
(200 gr Kassler eller sidfläsk om du vill göra fläskpannkaka)

Häll hälften av mjölken i en bunke Vispa ner vetemjölet till en jämn smet. Tillsätt äggen, resten av mjölken och saltet, vispa så smeten ser bra ut. (Vill du göra fläskpannkaka bryn sidfläsket eller kasslern i små tärningar).
Tag ut formen och häll i flytande smör (lägg ner ev fläsk)
Häll i pannkakssmeten i formen Sätt in formen i ugnen ca 20 minuter
Tag ut och servera den genast med favoritsylten (eller med lingon och rårivna morötter som matigare ungspannkaka)
Enkelt, billigt, gott och mättande!

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.