Tomatmarmelad 2 liter

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

1,5 kg tomater
2 citroner
2 bitar färsk, hel ingefära
2 kg syltsocker

Tvätta tomaterna och skär bort flugfästet. Skär dem i små bitar.
Riv skalet av citronerna och pressa i saften. Skala och skär ingefäran i bitar.
Lägg allt i en rymlig gryta och koka på svag värme under lock i ca 15 min.
Rör ner socker och marmeladen stormkoka någon minut. Koka en stund till utan lock om marmeladen önskas tjockare. Ta grytan från värmen.
Skumma väl och rör så allt blandas ordentligt. Häll upp marmeladen på rena burkar, förslut och förvara kallt.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.