Picknikmackan "Fullrulle"

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

2 tunnbröds kakor om man inte bakar själv går det bra med
exempelvis färdigköpta tunnbröd.
1 msk extrasaltad Bregott

Till omeletten:
1 pkt bacon
3 soltorkade tomater i marinad
3 ägg
3 msk vatten
Nymald svartpeppar
Färska örter efter smak
Ruccola sallad
(ev. skivade oliver)
(att servera vid sidan om kvistar av körsbärstomater och gurkbåtar)

Skär baconen i 2 cm breda bitar.
Bryn i sitt eget fett i en normalstor stekpanna (gärna tefal)
Häll av överblivet fett.
Hacka soltorkade tomaterna, lägg ner i stekpannan.
(använder du vanlig stekpanna tillsätt 1 msk bregott  innan du häller i omelett smeten)
Rör samman ägg och vatten.
Häll omelettsmeten över det knaperstekta baconet och tomaterna.
Låt omelettsmeten stelna, rör så lite som möjligt.
Låt omeletten kallna på ett bakplåtspapper.

Smöra tunnbrödet tunt med extra saltat Bregott.
Dela omeletten, och fördela på tunnbrödsskivorna. Tag och mal över lite svartpeppar.
Lägg på salladen.
Lägg några kvistar av färska örter tex. Timjan och Basilika.
Vill du ha oliver skiva dom tunt över omeletten före du
rullar ihop tunnbrödsrullarna till två enkla matiga picknickmackor,
lägg rullarna i folie.
Dessa mackor håller sig goda  många timmar även om solen skiner
och det är varmt ute och man kanske inte har tillgång till frysväska.

Grundreceptet är från min mamma som alltid gjort dessa mackor när vi var på skolresa eller
gick till stranden på 60-talet.
Grunden med omeletten är den samma men fyllningen kan givetvis variera mellan ålder, smak och ”mode” men är lätt att göra till alla smakriktningar.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.