Gott med ost

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

Gratinerad fetaost

4 portioner till buffé eller förrätt
Sätt ugnen på 225 grader
Smörj en form med olivolja
Tag två bitar fetaost á 200gr
Dela dom så det blir 4 bitar och lägg i formen
Strö över lite torkad oregano och några varv med svartpepparkvarnen
Häll över en burk krossade tomater
Gratinera i ca 20 minuter
Servera med ett gott bröd.
Går också utmärkt att göra i portionsformar.

Marinerade osttärningar

400 gr ost i tärningar ca 1x1 cm (svecia eller liknande)
Blanda:
4 dl olivolja
2 tsk örtsalt
1 pkt djupfrysta franska örter
Svartpeppar några varv från kvarnen
Blanda marinaden lägg i osttärningarna och låt stå en dag i kylen.
Tag fram i god tid före servering eftersom olivoljan har lätt för att stelna
Håller sig minst 3 veckor i kylen.

Getostfylld Brie

Räcker till ca 15 - 20 personer på buffé
1 brietårta på 1 kg
300 gr getost
1 dl grädde
200 gr hackade torkade aprikoser
75 gr grovt hackade valnötter
1 dl Cream bonjour eller liknande
Hackad persilja

Smula getosten i en bunke
Rör ner grädden, aprikoserna och valnötterna
Rör till en jämn smet
Dela brietårtan i mitten som en tårtbotten.
Bred på fyllningen och lägg på locket
Bred Cream bonjour runt kanten och rulla kanten i persilja.
Lägg upp på ett vackert fat.
Dekorera med att ringla lite flytande honung över och lägg på några valnötter.
Servera med några goda kex.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.