Getostpaj

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

4-6 port.
Kan ätas både kall och varm. Gärna med lufttorkad skinka till

Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 äggula
1 msk olja
3 msk kallt vatten.

Hacka ihop alla ingredienserna antingen för hand eller i en matberedare. Tryck ut degen i en form ca 24 cm i diameter Nagga och ställ i frysen ca 30 minuter. Förgrädda pajskalet 12-15 minuter i 225 grader

Fyllning:
1 hel purjolök strimlad och brynt
250 gr getost typ chevré i tunna skivor
6 kokta kalla potatisar av fast sort
1dl kalamates oliver utan kärnor
6 st soltorkade oliver i olja strimlade
½ dl pinjenötter
1 kruka färsk basilika hackad ( spara några fina blad till garnering)
3 ägg
1½dl gräddfil
1½ dl grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Fyll pajskalet med skivad potatis, purjolök, ost, oliver, tomater och basilika. Vispa samman ägg, gräddfil, grädde, salt och peppar.
Häll det över övriga ingredienser. Strö över pinjenötterna
Grädda nere i ugnen ca 30 minuter tills pajen stannat och fått fin färg Perfekt paj till buffé eller som ensamrätt!

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.