Decembermarmelad

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

500g torkade aprikoser
1 burk krossad ananas
3 apelsiner
saft av 1 citron
1 kg syltsocker

Tvätta aprikoserna och lägg dom i blöt över natten
Låt aprikoserna rinna av, men ta till vara blötläggningsvattnet
Hacka dom fint.
Häll av spadet till ananasen, spara även det.
Skala apelsinerna, mixa dom i matberedaren.
Blanda citronsaft, aprikosspad och ananasspad ca 4 dl.
Häll i en kastrull tillsammans med frukten.
Koka på svag värme ca 20 min.
Häll i syltsockret och koka ytterligare ca 10 min tills
marmeladen är glansig och lagom fast.
Ös upp på varma rena burkar och tillslut dom.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.