Värmande höstgryta

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

6 port

8 hg högrev
smör till bryning
2 pressade vitlöksklyftor
½ pkt franska örter
½ tsk grovmald svartpeppar
10 scharlottenlökar
3 morötter
2 palsternackor
10 champinjoner
2 köttbuljongtärningar
4 dl vatten
2 dl rödvin
1 msk soja
2 msk tomatpuré

Skär köttet i tärningar, bryn och lägg i en stekgryta.
Tillsätt tomatpuré, kryddor, buljong, vin och vatten.
Låt koka upp och småputtra medan du gör i ordning grönsakerna.
Skala morötter och palsternacka, skär i tärningar, skala löken.
Tillsätt det i grytan och låt koka ca 1 timma.
Skölj champinjonerna och tillsätt dom till grytan.
Koka allt tills köttet är mört.
Smaka av.

Servera med valfri potatis, ris eller pasta.
Grytan kan med stor fördel göras i större sats och sedan frysas in för
senare behov.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.