Lottas Lasagne

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

8 portioner

15-20 lasagneplattor (gärna fullkorn)
3dl gratäng ost

Köttfärssås:
3gula lökar
4 msk olivolja eller margarin
1 kg nötfärs
3 burkar krossad tomat ( varav 1 avrunnen i durkslag)
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
2 msk pizzakrydda
4 hönsbuljongtärningar
Salt
Peppar

Mjölksås:
100g margarin
1 dl vetemjöl
Ca. 2 liter mjölk

Gör såhär:
Köttfärssåsen:
Skala och hacka löken, hetta upp oljan. Lägg i löken och köttfärsen, låt steka tills köttfärsen är färdig.
Tillsätt övriga ingredienser, låt koka 30 minuter under lock.
Sätt ugnen på 225grader

Mjölksås:
Smält smöret, blanda i mjölet. Tillsätt mjölken, lite i taget, rör om.
Låt koka ca 10 minuter. Häll i hälften av den rivna osten, låt smälta.
Ev, salta och peppra lite. Tag en form ca 40*20cm.
Börja med lite mjölksås i boten sen plattor, köttfärs, mjölk sås, varva och avsluta med mjölk sås, avsluta med riven ost.
Grädda 30 minuter Servera ljummen med en god sallad.
Perfekt att ha som matlåda eller frysa.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.