Limemarinerad rostbiff

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

20 buffépotioner eller till ca 10 personer vid middag

1,3kg rostbiff
1tsk salt
3krm svartpeppar, grovmalen
(eller 1kg färdig skivad rostbiff)

Marinad:
1dl olivolja
2 lime, saft & rivet skal an en lime
1 röd spansk peppar, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
1 klyfta vitlök, finhackad
1 liten knippa gräslök, 2cm långa rör

En bit västerbottenost

Gnid in rostbiffen med salt och peppar. Stek i ugn vid 125grader tills innertemperaturen är 60grader. Låt köttet svalna, skär i tunna bitar lägg på ett fat. Häll på den hopblandade marinaden. Låt stå några timmar. Hyvla över osten innan servering.

Gott att servera till potatisgratin, potatissallad eller som en av rätterna på en buffé

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.