Köttfärsrulle 4 port

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

300 gr färs
matfett att bryna i
1 gul lök, finhackad
2 morötter grovt rivna
250 g grovt strimlad vitkål
1 pressad vitlök
Salt o peppar
1 msk fransk senap
1 msk soja
2 msk oxfond
1-1½ dl vatten

Deg
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl olja
2 dl vatten
1 ägg till pensling
Sesamfrö

Bryn fettet lägg ner köttfärsen och stek under omröring Lägg i och fräs med lök, vitlök, morötter o vitkål Tillsätt soja, buljong, senap, vatten och kryddor Låt små koka under lock 10 minuter.
Arbeta snabbt ihop degen för hand eller i matberedare Kavla ut degen till en platta 30x 20 cm på ett bakplåtspapper Lägg fyllningen som en sträng i mitten på degen Fukta kanterna med ägg och vik över degen Lägg skarven neråt Pensla hela degen med ägg och strö på sesamfrö Grädda längst ner i 200 graders varm ugn ca 20-25 minuter
Servera med en god sallad

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.