Grillspett i mustig marinad

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

Marinad till 4 grillspett:
¾ dl rapsolja
1 msk tricolore krydda
1 msk soja
1 krm grovmald svartpeppar
Blanda allt i dubbla plastpåsar
Skär kuber av kycklingfilé, ryggbiff, fläskkött eller lamm(ta det du vill mixa.)
Beräkna 150gr/person
Lägg ner köttbitarna i marinaden, knyt till påsen och förvara kallt tills det är dags att trä på spetten. Vänd påsen några gånger under marineringen.
Lägg träspetten i vatten före du trär på köttet.(för att inte spetten ska börja brinna på grillen)

Gör såsen:
3 dl gräddfil eller lätt creme fraiche
1 msk persillade
1 tsk flingsalt
ev. lite peppar
Såsen kan göras i god tid, blir bara bättre om den får stå och mogna i ett par timmar.

Skrubba färsk potatis och koka den under tiden du grillar köttspetten.

Servera gärna med rödlöksmarmelad och färska grönsaker i stora bitar

Sallad:
1 paprika
1 gurka
3 tomater
Skär grönsakerna i stora kuber
Tycker ni om oliver blanda ner ca 20 st före serveringen.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.