Asiatisk fläskköttsgryta

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

4-6port

500 gr fläskkött (jag använde fläskstek)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
2 morötter
150 gr färska champinjoner
1 msk kinesisk soja
1 msk sambal olek
2 msk råsocker
3 msk kycklingfond
3 dl vatten
1 burk kokosmjölk
5 strimmlade salladslökar
maizena

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skär morötterna i tunna skivor och tärna paprikan och champinjonerna i mindre bitar.
Strimla och bryn köttet i olja i större gryta. Tillsätt grönsakerna och fräs nästan mjuka.
Häll resten av ingredienserna förutom maizenan och salladslöken.
Koka upp och smaka av med salt. Red av med maizena till önskad konsistens.
Hacka salladslöken och rör ner precis innan servering.
Servera med ris.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.