Skaldjurspaj

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

Pajdeg:
150 gr kallt smör
1½ dl riven västerbottenost
2 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl

Gör så här:
Lägg mjöl, riven ost och kuber av det kalla smöret i en matberedare.
Kör snabbt ihop degen till en smulig massa, arbeta ihop allt till en deg.
Låt ligga svalt i kylen ca 30 minuter. (Har man ingen matberedare går det bra att hacka ihop allt på bakbordet)

Gör undertiden fyllningen:
Hårdkoka 6 ägg
Skala ½kg räkor
1 burk musslor (öppna och häll av spadet)

Sjud :
2 dl grädde med
2 msk ljus maizena redning och 2 msk senap
Rör ner ½ dl finhackad dill och 2 äggulor. Dra åt sidan.

Gör så här: Kavla ut pajskalet och lägg i en paj form så det går upp 3 cm på sidorna. Fördela skivade kokta äggen, musslorna och räkorna i formen, häll över stuvningen strö över riven ost och grädda.
Pajen är klar när fyllningen har stelnat ca 30 minuter.

Servera med en god mixad sallad, vad årstiden har att bjuda!

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.