Senapsströmming utan ben

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

4 port.

Pajskal:
20 st strömmingsfiléer
1 dl söt senap
2 msk majonäs
2 msk creme fraiche

Till paneringen:
1 dl rågmjöl
1 dl ströbröd
Salt, peppar
Smör till stekning

Klipp bort ryggbenet på strömmingen.
Blanda senap, majonäs, creme fraiche i en plastpåse.
Lägg ner strömmingen. Lägg påsen i kylen och vänd på den någon gång, låt ligga så 4-12 timmar ( syran i majonäsen och creme fraichen gör att småbenen förintas, ju längre tid ju mindre ben blir kvar).
Ta ur filéerna ur påsen och lägg ihop dem 2 och 2 (låt gärna marinaden vara kvar)
Blanda ihop paneringen. Vänd filéerna i paneringen och stek gyllenbruna ett par minuter per sida.
Servera med ett gott potatismos och rivna morötter

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.