Röe Gårds Fisk & Skaldjurssoppa

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

4 portioner

25 gr smör
1dm strimlad purjolök
2 hackade vitlöksklyftor
1 stor hackad lök
400 gr krossad tomat
7,5 dl vatten
2,5 dl vitt vin
4 fiskbuljongtärningar
3 morötter i slantar
5-6 potatisar i tärningar
400 gr vitfisk
400 gr laxfilé
200-300 gr räkor, kräftor och musslor
(välj en sort eller mixa som det passar)
½-1 dl grädde
½ dl hackad dill
¼ pkt frysta franska örter (eller 1msk torkade franska örter)
smaka av med salt ,vitpeppar och lite paprika pulver.

Smält smöret. Lägg i alla löksorter och fräs mjuka utan färg.
Häll över tomaterna, vattnet, vinet och buljongtärningarna.
Koka i ett par minuter.
Tillsätt morötterna och potatisarna koka ytterligare 10 minuter.
Skär fisken i tärningar lägg ner i grytan låt sjuda på mycket svag värme
Ca 10 min. Häll i grädde, dill och skaldjur. Smaka av.
Serveras helst med bröd och en bit ost.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.