Räktårta

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

Räktårta 8 portioner
200 gr kavring
30 gr smält smör
3 blad gelatin
400 gr skalade räkor
2 dl crème fraiche
½ finhackad rödlök
2 msk hackad dill
2 msk pressad citron
1 msk hummerfond
½ krm vitpeppar

Kör kavringen i matberedaren, tillsätt det smälta margarinet.
Klä en kakform med löstagbara kanter men bakplåtspapper bara i botten.
Häll i kavringen blandat med smöret, tryck ut i botten på formen.
Lägg gelatin bladen i en skål med kallt vatten.
Hacka räkorna grovt i matberedaren.
Blanda i en bunke crème fraiche, rödlök, hummerfond, dill, citron, räkhack
och vitpeppar.
Krama ur gelatinbladen och smält dom.
Rör ner det i créme fraichen tillsammans med räkhacket.
Häll fyllningen över kavringsbotten, täck men plastfolie och låt stå
svalt att stelna minst 6 timmar.
Låssa tårtan från formen och föröver den på ett tårtfat.
Garnera med laxskivor, citron och dill alt. Bara med räkor ,citron och dill.
Bra rätt på bufféer, till förrätt eller vickning.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.