Örtagårdsfisk 4 port.

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

Ugn 200 grader ca 25 minuter

4 bitar jämna tjocka fisk bitar av Lax, Torskrygg eller Havskatt
75 gr smält smör
½ dl persilja finhackat
½ dl gräslök finhackat
½ dl dill finhackat
1 msk färsk citronmeliss finhackat
2 msk pressad citron
2 msk fiskfond från flaska (Bong)
1 dl vitt matlagningsvin
3dl 15%grädde
½ tsk salt
5 varv på pepparkvarn

Lägg fisk bitarna i en smord form med lite plats emellan fisk bitarna
Blanda ihop alla ingredienserna till såsen och häll den över fisken.
Så här långt kan du förbereda och ställa in i kylen tills du ska laga maten. Sätt på och koka potatisen Grädda i 200 grader ca 25 min tills fisken är klar

Servera pressad potatis, broccoli och en citronklyfta till.
Vid festligt tillfälle garnera med färska skalade räkor och dill kvist.
Servera gärna med ett glas kylt Rieslingvin eller en kall öl
Toppenrätt att kunna förbereda i god tid före gästerna kommer!

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.