Matjesilltårta

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

200 g mörk kavring, helst dagsgammal
75 gram smör

Fyllning:
4 gelatinblad
1 burk matjessill, ca 200g
1 gul lök
3dl gräddfil, 250g
½ tsk svartpeppar
ca 1msk matjessillspad
ev salt

Garnering:
1-2dl klippt gräslök

Börja med att finhacka brödet eller smula det i mixer.
Smält smöret och blanda med brödsmulorna.
Platta ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm.
Lägg gelatinet i kallt vatten 10 minuter. Ta upp sillen och finhacka den. Finhacka löken. Blanda sill och lök med gräddfil och kesella.
Smaksätt med svartpeppar, sillspad och ev salt.
Krama ur gelantinbladen,smält dem i kastrull på svag värme och rör ner lösningen i smeten som sedan hälls i formen.
Ställ tårtan att stelna i kylen 2-3 timmar.
Flytta över den till ett fat och strö över ett lager hackad gräslök över ytan inför serveringen.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.