Makrill utan os

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

Ca 4 port.

Ugn: 200 grader
6-8 makrillfiléer
1 msk smör
1 dl hackad dill
3 stora solmogna tomater
Salt
Svartpeppar från kvarn
2 dl grädde
1 dl mjölk
2 msk ströbröd

Tag fram en rektangulär ugnssäker form och smöra denna rikligt.
Lägg hälften av dillen i botten på formen.
Lägg i en makrillfilé.
Skiva tomaterna och lägg efter filéns långsida.
Varva makrillfiléer och tomatskivor i formen så det ser randigt ut.
Strö över salt och peppra.

Fördela gräddmjölken över fisk och tomater.
Strö över ströbröd.
Gädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Servera med nykokt färskpotatis och sallad.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.