Lysekilspasta

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

2 burkar musslor
1 gul lök finhackad
1 vitlöksklyfta finhackad
2 msk god oliv olja
6 stora tomater urgröpta och hackade
1 dl vatten
1 dl vitt vin
Spadet från musslorna
1 msk djupfrysta franska örter
½ dl grädde eller havregrädde
Salt/svartpeppar

Häll av spadet på musslorna.
Stek lök och vitlök i olivoljan utan att den får färg
Gröp ur och hacka tomaterna.
Lägg dom i grytan tillsammans med vatten, vin och spadet från musslorna.
Låt småkoka 5 minuter.
Tillsätt örtkryddor, grädde, nymald svartpeppar och ev lite mer salt.
Koka upp.
Lägg i musslorna och låt bara bli genomvarmt.
Servera direkt med tillbehören

Nykokt valfri pasta, svarta kalamatas oliver, riven permesanost och en bit gott bröd

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.