Gratinerade Lysekilsrullar

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

1 pkt små, mjuka tortillabröd

5 morötter
1 purjolök
1 squash
2 vitlöksklyftor
1 burk lättcreme fraiche
6dl konserverade musslor (alternativt räkor eller mixat)
1dl hackad dill
1 krm chilipulver
Salt, peppar

Topping:
20 cocktailtomater
1dl hackade svarta oliver
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 175 grader

Skala morötterna, dela och kärna ur squashen, skölj purjolöken.
Tärna morötter och squashen i små tärningar fräs i olja, sänk värmen och tillsätt strimlade purjolöken och hackade vitlöken tillsätt salt, peppar och chilipulver.
Tillsätt creme fraichen och låt småkoka till morötterna är mjuka.
Tillsätt musslor och dill.
Lägg i fyllningen i tortilla brödet och rulla ihop till en rulle.
Lägg alla rullar i en ugnsfast form som är smord i botten.
Blir det fyllning över häll det över rullarna.
Strö över delade cocktailtomater, olivhacket och rivna osten.
Gratinera ca 20 minuter.
Servera med en god sallad och en bit bröd.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.