Tomatbröd

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

3 pkt jäst
1 liter havredryck
75 g (mjölkfritt)margarin
½ liter passerade tomater
½ dl sirap
2 msk pizzakrydda
1 ½ msk salt
½ kg fullkornsmjöl vetemjöl/vetemjöl special till lagom konsistens

Gör så här:
Värm havredrycken till 37 grader, smält margarinet.
Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan, tillsätt passerade tomater, sirap, pizzakrydda, salt och mjölet. Låt jäsa i bunken till dubbel storlek.
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma slarvigt till ca 6 baguetter.
Låt jäsa ytterligare ca 20-30 minuter. Snitta bröden med en kniv innan gräddning.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.