Tomat- & Örtbaguette

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

2-3 baguetter

Du behöver:
50g jäst
5 dl mjölk 37°C
0,5dl ljus sirap
50g mjukt smör
1 msk salt
1 ½ dl strimlade soltorkade tomater (avrunna från oljan)
2 msk pizzakrydda
Vetemjöl till lagom konsistens

Gör så här:
Smula jästen i en bunke, tillsätt mjölken, blanda. Tillsätt sirap, soltorkade tomater, pizzakrydda, smör och vetemjöl och blanda detta. Tillsätt salt.
Låt arbeta ca 10 minuter i maskinen, och jäs därefter i ca 30 min.
Baka ut baguetter (bröd, brytbröd, limpa eller frallor). OBS: Arbeta inte degen för mycket, utan vänd mest upp den och skär i längder, snurra de till baguetter och lägg på plåt. Låt jäsa igen ca 30 min.
Sätt ugn på 225°C varmluft. Grädda ca 15-20 min.( brödet skall ha en innertemp på 92 grader).

.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.