Röe's grova frallor

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

Ca 50 st
Ugn: 225 grader

2 dl rågkross
2 dl vetekross
7 dl vatten
75 g margarin
1½ l mjölk alt. havredryck
2 pkt jäst
½ dl sirap
1 msk salt
ca 2 kg vetemjöl

Koka upp vatten, margarin, råg och vetekross
låt svälla i 4 timmar eller gärna över natten
Häll i mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.
Smula jästen i degbunken
häll över vätskan blanda i sirap, salt och mjöl.

Arbeta degen minst 10 min med maskin. Degen ska vara lätt kladdig.
Täck över bunken och låt jäsa 20 min.
Mjöla bakbordet och häll ut en del av degen rulla ut den till en rulle och skär bitar med hjälp av degskrapa. Gör likadant med resten av degen. Lägg på plåtar. Låt jäsa ca 25min. Grädda ca 7min i mitten av ugnen. Låt svalna under bakduk.

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.