Fyllt bröd

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

2 st.

Ingredienser:
5 dl ljummet vatten, 37 grader
1 pkt jäst
2 tsk salt
3 dl dinkelmjöl
ca 1 liter vetemjöl

Fyllning:
100 gr rumsvarmt smör
5 dl riven västerbottenost
½ dl frysta franska örter
(5-8 skivor lufttorkad skinka, som läggs på innan man rullar ihop bröden)

Häll vattnet i degbunken, smula i jästen.
Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta degen 5-10 minuter med deg krokarna. Jäs degen i 30 minuter.

Gör under tiden fyllningen genom att röra ihop smör ost och kryddor . Arbeta ihop degen. Kavla ut degen ca 45 x 35 cm.
Bred på fyllningen, (lägg på ev. skinka) Rulla ihop degen från långsidan. Tvinna brödet några varv, dela i 2 bitar Lägg på plåt med bakplåtspapper. Skåra på några ställen. Låt jäsa ca 30 minuter

Pensla med ägg och strö på sesamfrö. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25-30 minuter.

Gott till soppa, på utflykt eller till favorit salladen!

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.