Röe Gårds filmjölksbröd

Tidigare recept:  
Bakverk Fisk & Skaldjur Sallader & Soppor
Bröd Fågel Vegetariskt
  Dessert Kött Övrigt

1 stor limpa eller 2 små
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 ½ dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 ½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
Garnering Havregryn

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader varmluft).
2. Blanda filmjölken och sirapen i en bunke.
3. Blanda alla de torra ingredienserna och vänd sedan ner filmjölks- och sirapsblandningen och rör ihop allt till en jämn smet.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång bakform, ca 2 liter, eller i två mindre formar, och fyll med smeten.
5. Strö över havregryn över brödet.
6. Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 40 minuter eller till en innertemperatur på 98 grader.

 

SMAKLIG MÅLTID.

Skriv ut sidan.